Pages

tisdag 24 maj 2011

Jordskalv och palmer

Nu har vi äntligen flyttat in i vårt nya hus i kalifornien!

Det är gammalt och av trä, och för några år sedan så hissade de upp det en hel våning så det blev tre våningar högt! Undrar på hur det gick till. Jag får sova på loftet, det är lite konstigt. Från mitt sovrumsfönster kan jag se Golden Gate bron om det är bra väder (den röda bron som är med i Monsters vs. Aliens).

Det är ganska roligt här för det finns palmer ute på gatan och i trädgården, där bor det kanske apor. Här är det är ganska kallt ute om morgonen (10°C) och varmare på eftermiddagen (20°C) så då fryser de säkert om natten.

Det bor en gammal gubbe i källaren. Han heter Harold, eller Hal, och fyller snart 92 år. Han har byggt flygplan och varit pilot i andra världskriget. Igår tog han med oss på en utflykt till ett ställe som heter Grizzley Peak, en ås som är 530 meter over havet. Där uppe hade de ett miniatyrtåg med ånglok som tutade och vi åkte in i en tunnel. Det tyckte jag var ganska roligt. De hade också en karusell där uppe som snart är 100 år. Pappa och Hal åt korv med surkål, det ville inte jag ha.

Igår fick jag veta att min gammelfarfar dog, det är ju sånt som händer när man är så gammal. Då får man ligga under jorden i 1000 år, minst. Men man kan bli ledsen ändå. Vi får hedra honom genom att äta god mat, kanske mamma åker hem på hans begravning. Då blir det bara mig, Guro och pappa kvar här. Undrar vad vi skall göra då?

Jag har också en cykel med stödhjul nu och igår var pappa och jag ute och provade på den. Det är en haj på. Det gick ganska bra. Och så fick jag en ballong som flyger av sig själv av en gubbe. Men jag tycker inte om att alla bara pratar engelska.

Mamma har tatuerat sig, och jag tycker hon är jättefin. Men dolken som är vass är lite läskig, det andra är fint. Pappa blev helt chockad. Här var också en liten jordbävning i förrgår, det kändes som om en stor lastbil körde in i huset. Nu har vi tittat i en bok så vi vet vad man ska göra om det skakar riktigt mycket.

Idag är jag sjuk med feber, vi får se vad vi hittar på då. Jag vill i alla fall ha pannkakor till middag.

Vad gör ni där hemma? Ha det bra och hejdå!



Här är vi nästan framme i Berkeley! Man fick åka på en lång bro från San Francisco.

Här är gatan vi bor på, Rose Street

Det finns en gröt som har dinosaurieägg i som kläcks när man kokar den! blir roliga dinosaurier i gröten!

Här finns det sugrör som man kan koppla ihop på alla möjliga sätt och vis. Lättare att spilla blir det...

 Vi äter lunch på vår balkong. Guro vill helst äta alla löv som ligger på marken.

I söndags var vi på en bonde-marknad mitt i stan. Det var för varmt och riktigt tråkigt. 

Pappa är riktigt söt när han lagar mat!

 ...och mamma ser ut som en sjörövare!

 Det lilla miniatyrtåget i Grizzley Peak som ligger ganska nära vårt hus (fast VÄLDIGT mycket uppför)

Här är pappa och Guro rätt så rädda när vi åker in i tunneln... 

Så här ska man göra om det blir jordbävning. 

Och Guro är glad för det mesta!




onsdag 18 maj 2011

Flygande tefat och Hungriga hundar

Hej!

Nu har vi varit færdigt i Grand Rapids och i morgon ska vi åka till Kalifornien.
Varje dag i Grand Rapids har jag ätit glass. Jag hjälpte Magnus och Anna att bygga på lekhuset, jag fick mäta fönstren och filade så att träkanterna blev mjuka.

I dag var vi på ett zoo men det var ganska tråkigt för jag hade redan läst om alla djur i en bok.

Den stora hunden Batu var väldigt hungrig hela tiden. Först hade Guro handen i hans mun. Senare så var han så hungrig att han slickade henne i ansiktet när hon åt och var kladdig. I dag åt han till och med upp hennes bajsblöja. Äckligt!!  Hon försökte dra honom i svansen men han har så pytteliten svans, den blev kanske pyttelite längre.

Chopow - 
i hemlighet vill han att Bonezai ska bli fången så Chopow får designa bilar själv och flygande saker.

Hej då från Sigve!
Lego-tefatet! 

Alien-skurken kan stråla upp en stackars bonde med det röda ljuset! 

Så här lång tunga har inte ens Batu! Synd att vi inte såg några lejon med stort hår

Galna kusiner

Guro smyger förbi den hungriga hunden

Hej då Magnus och Anna!

måndag 16 maj 2011

Sigves första intryck

Jag har gjort en massa roligt. Jag har fått ett Lego-ufo i alien conquest som kan stråla upp många gubbar i tefatet. Nu är jag hos min onkel Magnus. Han är en ninja, och har många djur. En hund, fem katter och ett akvarium. Jag har också fått gyllene spirans beskyddare!

Maten smakar inte likadant som hemma. Vattnet är inte likadant, det smakar som en simbassäng. Magnus har en stor truck som man kan köra. Det har varit fööör varmt, och nu är det fööör kallt ute. Jag saknar alla mina kompisar!

hejdå!

Incheckningen tog tid


Inga nyttiga flingor här!

 Bra badkar på hotellet!

 Batu är den stora hunden

Guro vill helst dra i katternas svansar

Jag har fått en faktabok om Ninjago

Min kusin Liv hjälper till att bygga ett lekhus

söndag 15 maj 2011

Kaotisk avresa!

Japp, så kom vi äntligen iväg! Med andan i halsen och hälften glömt hemma.

Som tur var fick Sigve vara hos Joshua på morgonen och vi hämtade upp honom med taxin i flygande fläng (tack Maria). Vi skyller allt på taxichaffisen som hade ruttna tänder, lastutrymmet fullt med prylar så att bagaget knappt fick plats, som tappade Nils laptop i gatan och förmodligen slarvade bort Guros bärsele.

Sigve klarade i alla fall av den långa resan över Atlanten tack vare ett sprillans nytt Nintendo DS laddad med Mario och Penguin.

Första stopp i USA var Chicago. Sigve vet numera att alla Chigagobor har heltäckningsmatta för de gillar inte sina golv, att roomservice-maten är den bästa, och att det finns frukostflingor i regnbågens alla färger som smakar lördagsgodis!