Pages

tisdag 28 juni 2011

Ensamma hemma

Förra förra helgen åkte mamma hem till Sverige på Lalles begravning. Så nu har det bara varit Sigve, Guro och Pappa ett tag. När vi skulle lämna mamma på tågstationen så glömde hon å ta med sig sina resväskor – tokigt!  Men hon kom på det, och det var bra, för då fick jag en kram till. Efter det åkte vi till en park med bondgård, men det vet ju pappa att jag tycker är tråkigt, så det var ju lite dumt. Men det var en klätterställning på parkeringsplatsen, den var rolig. När vi skulle köpa glass så hade de gått tomt för chocklad och så hade vi inte nog med pängar så vi åt cockie och kanelbulle och glass hemma. Senn kom Milo och lekte på kvällen, jätte länge. Och Guro busar hela tiden.

Dagen efter drog vi till Exploratorum. Vi åt lunch, och jag hållt nästan på att kissa på mig. Senn byggde jag en bollbana nästan hela tiden, och Guro ville äta alla bollarna. De hade en människa hjärna på utställning där. Den var säkert från en av de soldaterna som ligger på kyrkogården här, det är ju sånt som händer ikrig. På kvällen var jag hos Milo på fest och byggde med Lego. Det gick bra med den busiga hunden Buzz denna gången, men den ville nog ta en liten bit av Guro tror pappa. 

Sen har vi bara slappat, varit en tur nere vid piren och på en lekplats där barn får vara med att bygga, snickra och måla lekplatsen och pappa fick lite färg på rumpan. Det finns också en plats där man kan bygga lego men där man inte får ta med sigsakerna hem, det var jätte roligt!  Jag byggde en djungel med is och pappa en stol. Guro ville bara äta allt lego. Och så har jag lärt mig att slänga mig från räcke till räcke och åka stången som en brandman på lekplatsen i skogen. När vi körde hem kunde vi se hela stan och Golden Gate bron, den såg sååå knaprig och fin ut att jag nästan hade lust att sträcka mig ut och ta en bit av den.

När mamma kom hem så hade flyg gubbarna tappat bort hennes bagage. Snart är det Guros födelsedag då har mamma och pappa lovat mig att det skall vara lite Sigve dag också, ååå jag kan inte hålla mig! Men jag vill inte gå på den dumma fotokursen som mamma och pappa har anmäld mig till, inte ens om Milo går.

I morgon skall jag på Zoo.

lördag 18 juni 2011

Exploderande lax, kompisar och hyttetur, och mycket mer




Hej kamerater, det var länge senn!

Nu har vi ju varit här i Rose st ett tag och jag har en hel del att berätta!

För ett pa veckor sedan hade vi besök av våra grannar Gabby, Dianna och Youval. Vi gjorde lax och ugnen exploderade, det kom gnister och sa ”poff”, men vi överlevde och laxen hann bli klar. Gabby är 4 år och hade med sig något som heter Lincoln logs, med dom kan man bygga stugor. Vi lekte hela kvällen, åt lördagsgodis och fick glass!


Sen har det regnat nästan hela tiden. Och den dag pappa ville att vi skulle ta bussen upp till Lawrence Hall of Science glömde jag att berätta att vi missade bussen, eftersom alla bussar är så sena i Berkley. Så vi fick gå nästan hela vägen, fast jag fick sitta en del på på pappas axlar, lyx. Nu vill pappa att vi skall hyra bil resten av tiden. När vi hyrde bil så fick jag köpa skor som blinkar när man går, de är jättehäftiga och snabba, och har aliens på! 


På förra förrra söndag, eller var det måndag…så försökte vi åka in till San Francisco igen på ett ställe som heter Exploratorium. Men det var stängt, pappa hade inte kollat öppetiderna. Så vi fick helt enkelt nöja oss med att kolla in Atlantis templet  och fika på strandkafeet och åka hem över alla broarna. 


Den 6 Juni firade vi med solo, korv, kvikklunsj och glass, ungefär som 17 maj. Och så hade jag jättelust att bjuda Hal på fika men eftersom ugnen var trasig så blev det inget.
Sen har jag varit på ett ställe som heter Point Reyes. Det var en jättejordbävning för hundra år sen som förstörde hela San Francisco, den började där.  Det var tråkigt att lära sig om jordbävningar, roligare att gå ut till fyren som ligger längst ut på halvön och fika kakor.   



Stugan som vi bodde i var värdens finaste, jag fick sova i sovsäck på soffan, Guro sov i badrummet! Mamma och pappa i Farbror Joakim sängen, den var stor och hade många kuddar. På morgonen fick vi frukost på sängen och jag fick pannkakor. På kvällen åt pappa grillade ostron som smakade vatten och snor. Usch!!! De hade en båt på land som det inte gick att leka i, det tyckte jag var konstigt

Vi försökte också fiska lite men fick inget - fast vi såg en haj eller en rocka, något stort var det i alla fall. I havet här ute finns det vithajar, det tycker pappa är häftigt och ganska läskigt. Området där de bor kallas för haj kafeet, man kan ju undra på vad som serveras där…  Det finns också stora sjölejon här, vi såg sjöelefanter som kan bli lika stora som en bil!

Innan vi åkte till Point Reyes fick jag två nya kompisar, Milo och Gabriel som bor tre hus längre ned i gatan, det var jätteroligt. De har hur mycket lego som helst, det är helt sinnesjukt, så mycket! Och så har de två små hundar, en som gillar att slicka och en som är helt tokig och bara vill busa och nafsa. Det tycker jag är lite läskigt, men Milo säger at det bara är att be den gå, det funkar inte så bra.

Hej så länge!


Svampbob julpynt :)

Ostron rätt i handen

Äta ostron, nej tack!

Frukost på sängen


Bilverkstad?

Värdens bästa mac'n chees
Det blåser rätt mycket här

Mera sjölejon
Båt på land som det inte går att leka på 
Det blev varken haj eller rocka.

Bra klätterträd
Lite fika på en valkota



fredag 3 juni 2011

Hippies, husbilar och skrikande undervattensdjur

Jag var sjuk och så blev jag frisk. Jag hade 40 grader feber och åt medicin som smakade pyton (tuggummi och tandkräm). När jag blev lite friskare gick det att vara ute fast jag egentligen inte ville.

Vi har åkt BART, som betyder mustasch på norska, men som är en tunnelbana där är det fööööör mycket folk och jag blir illamående och trött.  Nästan sjuk igen! När barten körde under havet i san francisco bay så susade och tjöt det så mycket. Det var alla undervattensdjur och bläckfiskar som skrek tror jag, och så var väggarna på tåget så tunna så vi fick ont i öronen. Om jag får ljuga lite så var det också en jättebläckfisk som kom och ville äta upp barten, men då kom polisen och tog den och hackade på armarna.

På bussarna här kan man sätta fast cykeln på utsidan där framme och pappa tycker de kör som svin. Nästan alla busschaufförerna gillar Guro.

Här där vi bor finns det många gamla som har långt hår och långt skägg.
I vårt hus så är det hel galet, en rolig sak alltså. I natt ska jag sova i sovsäck i min säng!
Och i det där alien-legot så vet jag att den som har det största tefatet, han heter kapten Pluvin. Om du vill veta mer om alien-språk, så gå till mars mission på datorn.

Förra veckan fick vi besök av Tore, Hedda, John och Lina från Majorna. De bodde i en husbil, den var cool, och John sov i den delen som ligger över där man sitter och kör. Det vill jag göra när jag blir stor. John kan klättra lite som en spindel, och jag var med när de åkte till Mortle Rock i närheten av vårt hus. En gammal sten som indianerna använde till att krossa frön och nöter.

Sen har jag ätit lunch på en guldgrävar-restaurang. Det var en "kallt-väder-restaurang" och det passade bra för vi frös och det regnade. Sen mötte vi  mammas kompis Erin som tog med oss till Fishermans Warf. Där hade de ett akvarium och jag klappade en stingrocka och en haj. Sen gick vi til ett museum med gamla spel och sånt. Där fanns det en giljotin i ett skåp, som högg av huvudet på en liten docka om man betalade 25 cent. Innan vi åkte hem gick vi och kollade på sjölejonen som bor på en pir fast det är mitt i stan.

På söndag gick vi nästan vilse i San Francisco, och såg djuphavsfiskar med lysande bakterier under ögonen. Det fanns också en bild på en lyktmarulk. När jag tog fram handen för att röra på den så gick handen genom bilden! Jag fick också sticka in handen i ett hål för att känna hur det känns när man blir kramad av en anakonda. Och så klättrade jag en halv dag på lekplatsen i Golden Gate park  där jag hittade en jätte-kotte! Åt amerikansk korv, gott!

I går var vi på Lawrence Hall of Science. Där finns det en dinosaurieutställning och en bra leksaksbutik.

Snart ska vi till sjömanskyrkan för att köpa brunost och godis! Idag har jag fått ett häfte där man kan se vad man ska göra om man ser en drake. Mamma och pappa har tagit en massa bilder som jag snart ska visa här.

Hejdå!!

PS: om någon vill ringa på skype så kan ni säga till mamma och pappa!


                                          Klättertur til Inidan Rock og Mortar Rock.
                                          Vad kollar John efter egentligen? Han smörer sig med vit grei.

                                           Guldgräverlunch i San Francisco

                                          Sigve kollar in maneter

                                                        Rullande golv, heftigt!

Jag fick klappa leopard hajen

                                              På spelmuseet. Här kan man få stöt. Jag vill spela det.

                                            Sjölejonen på pir 39 mitt inne i San Francisco,
                                            och nästan alla ville vara på samma brygga.

                          Lina, John, Hedda, Tore och vi andra på lekplatsen i Golden Gate Park


          Mamma och Pappa tycker om pizzan från Cheese Board, men jag gillar inte den något vidare

           En jättebläckfisk på veggen. Den är stor, jag undrar på om den är stoppatopp och har levat.