Pages

tisdag 24 maj 2011

Jordskalv och palmer

Nu har vi äntligen flyttat in i vårt nya hus i kalifornien!

Det är gammalt och av trä, och för några år sedan så hissade de upp det en hel våning så det blev tre våningar högt! Undrar på hur det gick till. Jag får sova på loftet, det är lite konstigt. Från mitt sovrumsfönster kan jag se Golden Gate bron om det är bra väder (den röda bron som är med i Monsters vs. Aliens).

Det är ganska roligt här för det finns palmer ute på gatan och i trädgården, där bor det kanske apor. Här är det är ganska kallt ute om morgonen (10°C) och varmare på eftermiddagen (20°C) så då fryser de säkert om natten.

Det bor en gammal gubbe i källaren. Han heter Harold, eller Hal, och fyller snart 92 år. Han har byggt flygplan och varit pilot i andra världskriget. Igår tog han med oss på en utflykt till ett ställe som heter Grizzley Peak, en ås som är 530 meter over havet. Där uppe hade de ett miniatyrtåg med ånglok som tutade och vi åkte in i en tunnel. Det tyckte jag var ganska roligt. De hade också en karusell där uppe som snart är 100 år. Pappa och Hal åt korv med surkål, det ville inte jag ha.

Igår fick jag veta att min gammelfarfar dog, det är ju sånt som händer när man är så gammal. Då får man ligga under jorden i 1000 år, minst. Men man kan bli ledsen ändå. Vi får hedra honom genom att äta god mat, kanske mamma åker hem på hans begravning. Då blir det bara mig, Guro och pappa kvar här. Undrar vad vi skall göra då?

Jag har också en cykel med stödhjul nu och igår var pappa och jag ute och provade på den. Det är en haj på. Det gick ganska bra. Och så fick jag en ballong som flyger av sig själv av en gubbe. Men jag tycker inte om att alla bara pratar engelska.

Mamma har tatuerat sig, och jag tycker hon är jättefin. Men dolken som är vass är lite läskig, det andra är fint. Pappa blev helt chockad. Här var också en liten jordbävning i förrgår, det kändes som om en stor lastbil körde in i huset. Nu har vi tittat i en bok så vi vet vad man ska göra om det skakar riktigt mycket.

Idag är jag sjuk med feber, vi får se vad vi hittar på då. Jag vill i alla fall ha pannkakor till middag.

Vad gör ni där hemma? Ha det bra och hejdå!



Här är vi nästan framme i Berkeley! Man fick åka på en lång bro från San Francisco.

Här är gatan vi bor på, Rose Street

Det finns en gröt som har dinosaurieägg i som kläcks när man kokar den! blir roliga dinosaurier i gröten!

Här finns det sugrör som man kan koppla ihop på alla möjliga sätt och vis. Lättare att spilla blir det...

 Vi äter lunch på vår balkong. Guro vill helst äta alla löv som ligger på marken.

I söndags var vi på en bonde-marknad mitt i stan. Det var för varmt och riktigt tråkigt. 

Pappa är riktigt söt när han lagar mat!

 ...och mamma ser ut som en sjörövare!

 Det lilla miniatyrtåget i Grizzley Peak som ligger ganska nära vårt hus (fast VÄLDIGT mycket uppför)

Här är pappa och Guro rätt så rädda när vi åker in i tunneln... 

Så här ska man göra om det blir jordbävning. 

Och Guro är glad för det mesta!




6 kommentarer:

Åke J sa...

Hej Siggve!
Vad roligt att du har en blogg om er resa. Hoppas din feber är borta och att du fick pannkakor. Här hemma har de börjat renovera plaskis! Och på Ateljén övar man inför Ring of music. Vi har inte sett de som lånar er lägenhet så mycket, de verkar aldrig vara hemma. Vi skulle gärna åka till Karlifornien vi också, det verkar vara varmt och skönt. Här är det 9 grader och nästan storm. Brrr.

Hej då och hälsa Guro

Ivan, Vanja, Eskil, Bodil och Thomas

Sigve sa...

Hej!
Min feber är inte borta än! Vi har varit vid en klippa där vår kompis John från majorna klättrade, men det gick inte så bra för honom, han ramlade hela tiden. Sen cyklade vi hem.
När Nils och Guro var på tåget var pappa så rädd att han bajsade på sig nästan!!! fast pappa var inte ens rädd, han bara bajsade på sig!
Det är varmt här, inte lika kallt som hemma. njjeeemmmmjjjjjnnn!

hej då, ha det bra allesammans!

Susanne sa...

Hej Sigve!
Vi har gjort något väldigt tråkigt idag.Gissa vad? Du kanske kan gissa det; Städat! Men i eftermiddag när vi visat vår lägenhet för några som kanske ska flytta hit, ska vi ut och leka i parken. Vi har soligt idag men mamma säger att det kanske ska regna snart ändå. Ganska varmt i alla fall.

Ditt lego-ufo var coolt! Jag vill också åka till Kalifornien.

Hoppas du är frisk nu. Hälsningar, Sebastian Ence

Sigve sa...

Hej! nu är jag frisk! men nu regnar det lite här...
Vad kul att du ska flytta närmare mig i sommar!
Igår hade jag riktig hemlängtan och var ledsen, jag längtade efter mina kompisar, allt mitt andra lego som jag inte tog med, min våningsäng och mitt hus.
Men våra kompisar från Majorna var här i en husbil, den var cool!

hej hej från Sigve

Petra Fredriksson sa...

Hej Sigve.
Jag testar att skriva kommentar för förra gången funkade det inte. Mamma skriver åt mig. Nästa gång ska jag skriva själv, men nu ska vi snart äta.

Vilken kompis John förresten? Inte jag iallafall även om det låter kul att klättra i berg :-)

KRAM från JOHN

Sigve sa...

Han som klættrade heter John Antonsson och ær 37 år! han har røtt lurvigt hår och långt skægg och kanske en korv i fickan.
Det var roligt att prata på skype och kul att du skriver hær också!
kram från sigve
(via mammas fingrar...)

Skicka en kommentar