Pages

fredag 3 juni 2011

Hippies, husbilar och skrikande undervattensdjur

Jag var sjuk och så blev jag frisk. Jag hade 40 grader feber och åt medicin som smakade pyton (tuggummi och tandkräm). När jag blev lite friskare gick det att vara ute fast jag egentligen inte ville.

Vi har åkt BART, som betyder mustasch på norska, men som är en tunnelbana där är det fööööör mycket folk och jag blir illamående och trött.  Nästan sjuk igen! När barten körde under havet i san francisco bay så susade och tjöt det så mycket. Det var alla undervattensdjur och bläckfiskar som skrek tror jag, och så var väggarna på tåget så tunna så vi fick ont i öronen. Om jag får ljuga lite så var det också en jättebläckfisk som kom och ville äta upp barten, men då kom polisen och tog den och hackade på armarna.

På bussarna här kan man sätta fast cykeln på utsidan där framme och pappa tycker de kör som svin. Nästan alla busschaufförerna gillar Guro.

Här där vi bor finns det många gamla som har långt hår och långt skägg.
I vårt hus så är det hel galet, en rolig sak alltså. I natt ska jag sova i sovsäck i min säng!
Och i det där alien-legot så vet jag att den som har det största tefatet, han heter kapten Pluvin. Om du vill veta mer om alien-språk, så gå till mars mission på datorn.

Förra veckan fick vi besök av Tore, Hedda, John och Lina från Majorna. De bodde i en husbil, den var cool, och John sov i den delen som ligger över där man sitter och kör. Det vill jag göra när jag blir stor. John kan klättra lite som en spindel, och jag var med när de åkte till Mortle Rock i närheten av vårt hus. En gammal sten som indianerna använde till att krossa frön och nöter.

Sen har jag ätit lunch på en guldgrävar-restaurang. Det var en "kallt-väder-restaurang" och det passade bra för vi frös och det regnade. Sen mötte vi  mammas kompis Erin som tog med oss till Fishermans Warf. Där hade de ett akvarium och jag klappade en stingrocka och en haj. Sen gick vi til ett museum med gamla spel och sånt. Där fanns det en giljotin i ett skåp, som högg av huvudet på en liten docka om man betalade 25 cent. Innan vi åkte hem gick vi och kollade på sjölejonen som bor på en pir fast det är mitt i stan.

På söndag gick vi nästan vilse i San Francisco, och såg djuphavsfiskar med lysande bakterier under ögonen. Det fanns också en bild på en lyktmarulk. När jag tog fram handen för att röra på den så gick handen genom bilden! Jag fick också sticka in handen i ett hål för att känna hur det känns när man blir kramad av en anakonda. Och så klättrade jag en halv dag på lekplatsen i Golden Gate park  där jag hittade en jätte-kotte! Åt amerikansk korv, gott!

I går var vi på Lawrence Hall of Science. Där finns det en dinosaurieutställning och en bra leksaksbutik.

Snart ska vi till sjömanskyrkan för att köpa brunost och godis! Idag har jag fått ett häfte där man kan se vad man ska göra om man ser en drake. Mamma och pappa har tagit en massa bilder som jag snart ska visa här.

Hejdå!!

PS: om någon vill ringa på skype så kan ni säga till mamma och pappa!


                                          Klättertur til Inidan Rock og Mortar Rock.
                                          Vad kollar John efter egentligen? Han smörer sig med vit grei.

                                           Guldgräverlunch i San Francisco

                                          Sigve kollar in maneter

                                                        Rullande golv, heftigt!

Jag fick klappa leopard hajen

                                              På spelmuseet. Här kan man få stöt. Jag vill spela det.

                                            Sjölejonen på pir 39 mitt inne i San Francisco,
                                            och nästan alla ville vara på samma brygga.

                          Lina, John, Hedda, Tore och vi andra på lekplatsen i Golden Gate Park


          Mamma och Pappa tycker om pizzan från Cheese Board, men jag gillar inte den något vidare

           En jättebläckfisk på veggen. Den är stor, jag undrar på om den är stoppatopp och har levat.

6 kommentarer:

Dante sa...

Hej Sigve!

Jag vill också ha de där äggen i dinosauriegröten. Den verkar väldigt häftig!
Det var också väldigt roligt med skrikande undervattensdjur, det skrattade jag väldigt mycket åt!

Här hemma har jag varit på dagis, och det var inget roligt. Och så har jag lekt med Leon, Kevin och Jojje. I förrgår hade jag, Leon och Jojje vattenkrig med Jojjes vattenbazookas, jag kallar dom det för dom var så stora. Vi blev helt dyngsura, så mamma suckade lite när hon fick byta kläder på oss två gånger.

Igår var vi på picknick i Slottskogen och åt fika och glass. Jag fick prova och gå på lina i Azaleadalen (fast pappa hållde i mig). Igår kväll skulle vi till Liseberg, fast jag blev besviken för vi åkte inte dit. Mamma och pappa tyckte att det blev för lite tid kvar. Men jag ville åka igår i alla fall.

En annan dag hittade vi en salamanderdamm. Någon dag ska vi åka och fånga några med min håv och en stor stor hink. Jag vill ta hem dom.

Hej då Sigve, vi ses en annan dag!

Sigve sa...

Hej Dante!

Så tråkigt att du inte fick gå på Liseberg, nu tycker jag synd om dig. Sæg till din mamma och pappa att ni får gå i rætt tid næsta gång.

Mamma undrar på om du tyckte det var svårt att gå på lina, var det det?

Igår låg det ett paket på dørrmattan, från morbror Magnus. jag har fått et alien kång quest ufo til. Och det kan fånga mænniskor bakpå. Man får med slæmalien med et øga, Ufot har tre ben.

Vad hæftigt med salamanderdammen! Den vill jag kolla på nær jag kommer hem! Pappa undrar på vilken færg dom har, ær de svarta med gula prickor på?

Vi kanske kan høras på Skype snart
Sigve

Dante sa...

Hallå Sigve!

Vad coolt med det där alien-skeppet med tre ben! Kan du visa en bild på det sen?

Du har faktiskt rätt i att vi ska åka tidigare till Liseberg nästa gång. Jag har sagt till min mamma det nu.

Det var svårt att gå på lina, så jag testade hänga upp och ner i den i stället. Det gick inte heller så bra.

Salamandrarna var brunsvarta, en del hade lite prickar, och dom var olika stora. Vi hittade en som inte levde. När du kommer hem Sigve så kan vi fiska salamandrar tillsammans!

Mamma berättade att med Skype kan man ringa varandra och se varandra på datorn! Fast mamma har inte fått kameran att fungera ännu, jag vill göra det nu, men mamma säger att vi ska handla först så vi får någon mat snart. Vi ska göra egna fiskpinnar och potatismos som jag har sett att dom har gjort på cartoon network på tv.

Och så ska jag gå ut och öva på att cykla. När jag har lärt mig cykla själv ska jag få välja en leksak på Toys ´r us säger mamma. Jag vill helst välja en sak idag!

Hoppas du har det bra där borta i Kalefornien!

Hej då!

Sigve sa...

hej dante!

ner ja kmr tl kmsvinger då ska ja få farosquestormen

vi forsøker ringa nu, eler i morgon vid 18 tiden

sigve

Petra Fredriksson sa...

Hej Sigve,
Coolt med det där alienrymdskeppet!

I helgen har jag varit på landet och kört båt!! Det var jätteroligt och jag fick köra fort.

Idag är jag hemma för jag mår inte riktigt bra, men i eftermiddag ska vi gå på sommaravslutning på dagis. Min skolavslutning är imorgon. Hoppas att jag mår bra då.

hoppas att du kommer hem snart, Sigve.

Här kommer en smiley till dig
!)

kram från john

Sigve sa...

Hej John!

Vad coolt, fick du kjöra båten ensamt? Blev du sjuk av båtturen eller?

Vad gjorde ni på skolavslutningen då.

Vad glad jeg blev för den smileyen! Vi kanske kan prata på skype någon dag?

Kram SIgve

Skicka en kommentar